FORMULA


COLAGEN HIDROLIZAT


Constituie aproape 50% din tot continutul de proteine din cartilaj si 90-85% din colagenul articular din cartilaj.

Colagenul hidrolizat imbunatateste simptomele artrozei de aproape 2 ori mai bine decat glucozamina/condroitina in ceea ce priveste scorul total WOMAC, evaluarea globala a pacientului, indicele scorului total pentru articulatiile dureroase si indicele scorului total pentru articulatiile umflate.

Hidrolizatul de colagen este absorbit rapid si se acumuleaza in cartilajul articular pentru a stimula regenerarea substantei cartilajului.

Tratamentul cu colagen a aratat o reducere semnificativa a scorului total al indicelui WOMAC.

Dupa analiza de subgrup a subscorurilor WOMAC, suplimentarea cu colagen a evidentiat o scadere semnificativa a subscorului de rigiditate.

Colagenul hidrolizat de tip II din CollaMouv® poate creste densitatea minerala osoasa si masa musculara.

EXTRACT DE MACES


Macesele sunt fructele macesului sau ale trandafirului salbatic (Rosa canina L), o specie de trandafiri amestecati originara din Europa, nord-vestul Africii si vestul Asiei. Macesul a fost folosit in mod traditional pentru a trata o serie de afectiuni, inclusiv diareea, infectiile vezicii urinare si diabetul. In alimente, macesele sunt folosite in ceaiuri, gemuri, jeleuri si supe si ca sursa naturala de vitamina C. Continutul de vitamina C al maceselor proaspete este mai mare decat cel gasit in citrice. Macesul este, de asemenea, bogat in folati si contine vitaminele A, B3, D si E, impreuna cu flavonoide, carotenoide, betasitosterol, fructoza, acid malic, taninuri, magneziu, zinc, cupru si numeroase alte substante fitochimice, inclusiv galactolipide recent caracterizate.

Spre deosebire de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) si aspirina, macesul are actiuni antiinflamatorii care nu au efecte ulcerogene si nu inhiba trombocitele si nu influenteaza cascada de coagulare sau fibrinoliza, 50 evitand astfel potentiale efecte secundare pentru pacientii care pot fi cu risc crescut la efectele secundare gastrointestinale sau cardiovasculare ale AINS.

Macesul are actiuni antiinflamatorii care nu au efecte ulcerogene si nu inhiba trombocitele si nici nu influenteaza cascada de coagulare sau fibrinoliza. O meta-analiza a raportat ca tratamentul cu pulbere patentata de macea a redus in mod constant scorurile durerii si ca pacientii au avut de doua ori mai multe sanse de a raspunde la maces (dupa cum este indicat de o reducere a durerii WOMAC) comparativ cu placebo.

VITAMINA C


Esential pentru producerea de cartilaj sanatos si incetineste eroziunea acestuia. De asemenea, imbunatateste absorbtia de colagen dupa administrarea orala.
Este antioxidant esential care poate preveni efectele nocive ale radicalilor liberi asupra oaselor și cartilajelor articulațiilor.

SELENIU


Antioxidant care elimina radicalii liberi care sunt implicati in provocarea artrozei induse mecanic (de frecare).

Vitamica C si Seleniu
Vitamica K2

VITAMINA K2


Vitaminele K sunt un grup de vitamine liposolubile. Cele mai importante doua forme sunt vitamina K1 (filochinona) si K2 (menachinona). Toate vitaminele K sunt necesare pentru coagularea corecta a sangelui, in timp ce vitamina K2 – si nu K1 – este esentiala pentru a construi si mentine oase puternice, precum si pentru a evita depozitele de calciu in artere si vasele de sange.

Capacitatea vitaminei K2 de a ajuta organismul sa utilizeze corect calciul este ceea ce o face un nutrient esential atat pentru sanatatea oaselor, cat si a inimii.

Back top icon
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.